One-pot pasta

Kringle-stænger

Denne kringle blev bagt forleden dag, hvor jeg havde besøg af min søster. Kringlen er i blandt vores yndlingsdesserter, da det er en mellemting mellem brød og kage.

Prøv kringlen næste gang du får gæster til kaffe.

INGREDIENSER – 2 kringler:

DEJ:

2 1/2 dl mælk

2 æg

50 g gær

500 g hvedemel

125 g margarine

FYLD:

150 g hakkede mørk chokolade

175 g margarine

2 dl sukker

PYNT:

25 g hakkede hasselnødder

4 spsk sukker

FREMGANGSMÅDE:

Start med at opvarme mælken til lillefinger temperatur (maks 37 grader)

Opløs gæren i mælken og tilsæt æggene. Pisk æggene ud i gærblandingen og kom det i en stor skål.

Skær margarinen i mindre tern og kom det ved i gærblandingen.

Lidt efter lidt tilsætter du melet.

Dejen skal æltes rigtig godt. Det er bedst, hvis det kan gøres på en røremaskine, men ellers skal den æltes ca. 7 minutter ved håndkraft.

Stil dejen til hævning i ca. 1 time, hvorefter du deler dejen i to.

Imens dejen hæver, kan du lave fyldet.

Alle ingredienserne til fyldet, blandes sammen. Det er bedst, hvis margarinen er blød, så den kan blandes rigtig godt med chokoladen og sukkeret.

Rul hver dejklump ud til en stor firkant og kom fyld på hver.

Luk kringlerne ved at komme dejen over hinanden, så der dannes to stænger. Det er vigtigt, at du trykker dejen godt sammen, da fyldet ellers vil flyde ud under bagning.

Lad kringle-stænger efterhæve imens ovnen opvarmes til 200 grader.

Pensl stængerne med mælk og drys med hakkede nødder og sukker. Stængerne skal bages ca. 25 minutter, eller indtil de får en gylden overflade.

Afkøl stængerne inden de skæres ud.

Kringle-stængerne smager bedst samme dag, de er bagt, så du kan med fordel halver opskriften, hvis du kun har brug for en enkelt.

img_0170

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

One-pot pasta