Spicy kyllingesuppe

Butterchicken

En af mine yndlings indiske retter er butterchicken.

Butterchicken kan laves på mange måder, men her får du opskriften på min yndlings.

INGREDIENSER – 4 personer:

500 g kyllingefilet skåret i mindre tern

1/2 ds hakket tomater

2 store hakkede løg

1 1/2 dl fløde

Olie til stegning

Lidt hakkede mandler – kan udelades

MARINADE:

1/2 yoghurt naturel

2 fed hvidløg

3 cm skrællet ingefær

Saft fra 1/2 citron

2 friske grønne chili skåret i mindre stykker

1 tsk salt

1 tsk peber

1 tsk tørrede koriander

1 spsk garam masala

1 spsk curry powder

4 spsk tandoori masala

FREMGANGSMÅDE:

Bland alle ingredienser til marinaden sammen og vend kyllingen heri. Lad kyllingen trække mindst 3 timer og gerne natten over.

Tænd for ovnen på grillfunktionen og grill kyllingen med marinaden ca. 20 minutter. Vend kyllingen af og til, så den bliver grillet lige meget på alle sider.

Varm olie i en store sauterpande og steg løgene heri. Når løgene har fået farve, kommes de hakkede tomater i.

Kom den grillede kylling og marinaden i løgblandingen og rør rigtig godt rundt. Lad kyllingen stege ca. 10 minutter, hvorefter du skruer ned på lav varme.

Kom fløden i og evt. noget vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens.

Lad retten simre ca. 30 minutter. Rør af og til, så kyllingen ikke brænder på.

Afslutningsvis drysses med hakkede mandler.

Server butterchicken med almindelige hvide ris og friske mani til.

img_0136

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy kyllingesuppe