Butterchicken
En af mine yndlings indiske retter er butterchicken.
Butterchicken kan laves på mange måder, men her får du opskriften på min yndlings.
INGREDIENSER – 4 personer:
500 g kyllingefilet skåret i mindre tern
1/2 ds hakket tomater
2 store hakkede løg
1 1/2 dl fløde
Olie til stegning
Lidt hakkede mandler – kan udelades
MARINADE:
1/2 yoghurt naturel
2 fed hvidløg
3 cm skrællet ingefær
Saft fra 1/2 citron
2 friske grønne chili skåret i mindre stykker
1 tsk salt
1 tsk peber
1 tsk tørrede koriander
1 spsk garam masala
1 spsk curry powder
4 spsk tandoori masala
FREMGANGSMÅDE:
Bland alle ingredienser til marinaden sammen og vend kyllingen heri. Lad kyllingen trække mindst 3 timer og gerne natten over.
Tænd for ovnen på grillfunktionen og grill kyllingen med marinaden ca. 20 minutter. Vend kyllingen af og til, så den bliver grillet lige meget på alle sider.
Varm olie i en store sauterpande og steg løgene heri. Når løgene har fået farve, kommes de hakkede tomater i.
Kom den grillede kylling og marinaden i løgblandingen og rør rigtig godt rundt. Lad kyllingen stege ca. 10 minutter, hvorefter du skruer ned på lav varme.
Kom fløden i og evt. noget vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
Lad retten simre ca. 30 minutter. Rør af og til, så kyllingen ikke brænder på.
Afslutningsvis drysses med hakkede mandler.
Server butterchicken med almindelige hvide ris og friske mani til.
Ingen kommentarer endnu