Marcipantærte

Appelsinmuffins med chokolade

Efteråret byder på masser af lækre appelsiner, som jeg som regel bruger til juice, men i dag bagte jeg for første gang disse lækre appelsinmuffins med chokolade. Appelsinsmagen giver en dejlig frisk smag, til den ellers mørke chokolade.

Prøv appelsinmuffins som din næste fredagskage.

INGREDIENSER – 12 stks:

DEJ:

2 æg

70 g sukker

1 dl mælk

1/2 dl frisk appelsinsaft

1/2 dl smagsneutral olie

Skræl fra 1 økologisk appelsin. Vær opmærksom på, at du ikke skræller for langt ind. Det hvide skal ikke med, da det giver en bitter smag.

2 1/2 dl hvedemel

3 tsk bagepulver

1 knivspids salt

50 g hakket mørk chokolade

TOPPING:

1/2 dl frisk appelsinsaft

50 g smeltet mørk chokolade

FREMGANGSMÅDE:

Start med at piske æg og sukker meget hvidt. Det skal piskes, indtil piskerisene sætter spor efter sig.

Tilsæt olie, mælk, appelsinsaft og salt. Pisk rigtig godt sammen. Kom appelsinskallen ved.

Tilsæt bagepulver, mel og hakket chokolade. Pisk dejen godt sammen igen og fordel den herefter i 12 muffinsforme.

Bag muffins ca. 20 minutter ved 210 grader.

Ligeså snart du tager kagerne ud af ovnen, skal du overhælde hver muffin med lidt appelsinsaft, så det trænger ned i kagerne.

Når kagerne er afkølet pynter du dem med smeltet chokolade.

 

img_0216

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marcipantærte