Appelsinmuffins med chokolade
Efteråret byder på masser af lækre appelsiner, som jeg som regel bruger til juice, men i dag bagte jeg for første gang disse lækre appelsinmuffins med chokolade. Appelsinsmagen giver en dejlig frisk smag, til den ellers mørke chokolade.
Prøv appelsinmuffins som din næste fredagskage.
INGREDIENSER – 12 stks:
DEJ:
2 æg
70 g sukker
1 dl mælk
1/2 dl frisk appelsinsaft
1/2 dl smagsneutral olie
Skræl fra 1 økologisk appelsin. Vær opmærksom på, at du ikke skræller for langt ind. Det hvide skal ikke med, da det giver en bitter smag.
2 1/2 dl hvedemel
3 tsk bagepulver
1 knivspids salt
50 g hakket mørk chokolade
TOPPING:
1/2 dl frisk appelsinsaft
50 g smeltet mørk chokolade
FREMGANGSMÅDE:
Start med at piske æg og sukker meget hvidt. Det skal piskes, indtil piskerisene sætter spor efter sig.
Tilsæt olie, mælk, appelsinsaft og salt. Pisk rigtig godt sammen. Kom appelsinskallen ved.
Tilsæt bagepulver, mel og hakket chokolade. Pisk dejen godt sammen igen og fordel den herefter i 12 muffinsforme.
Bag muffins ca. 20 minutter ved 210 grader.
Ligeså snart du tager kagerne ud af ovnen, skal du overhælde hver muffin med lidt appelsinsaft, så det trænger ned i kagerne.
Når kagerne er afkølet pynter du dem med smeltet chokolade.
Ingen kommentarer endnu