Chokolademuffins
Jeg har længe ledt efter en god opskrift på chokolademuffins og har efterhånden afprøvet en del, som jeg ikke har været helt tilfreds med.
Nu har jeg endelig fundet den bedste (efter min mening) opskrift. Muffinsene er sprøde uden på og bløde indeni. Jeg elsker, når man kan trykke ned på kagen og den så kommer op igen, uden at den er blevet mast undervejs.
Der skal dog bruges en del forskellige ingredienser i disse muffins, så det er nogle du skal være forberedt på at lave.
INGREDIENSER – 12 stks:
2 1/2 dl hvedemel
1 dl sukker
1 æg
1/2 dl kakaopulver
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
75 g margarine
25 g lys chokolade efter eget valg. Jeg brugte marabou med appelsinsmag, da det var det jeg lige havde liggende.
1 dl cremefraiche
3 spsk kakaomælk
100 g mørke chokoladeknapper
50 g hakkede hasselnødder
Kokos og hakkede hasselnødder til drys
FREMGANGSMÅDE:
Start med at smelte margarinen og tag den af varmen. Kom den lyse chokolade heri og rør, indtil chokoladen er smeltet. Stil blandingen til side.
Pisk ægget sammen og stil det til side.
Bland hvedemel, kakao, bagepulver, sukker og vaniljesukker rigtig godt sammen.
Tilsæt æg og cremefraiche til blandingen og rør godt rundt. Du skal ikke bruge en håndmixer, men blot et piskeris eller en dejskraber.
Tilsæt den smeltede margarine, sammen med kakaomælken.
Til sidst vendes nødder og chokoladeknapper i dejen.
Sørg for, at du har rørt dejen rigtig godt sammen.
Hæld dejen i 12 muffinsforme. Du skal kun fylde dem 3/4, da de ellers vil flyde over. Drys med kokos eller hakkede mandler, hvis du ønsker det.
Bag kagerne i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Stik en lille træpind i kagerne for, at tjekke om de er færdige. Hvis der hænger dej ved, skal du give kagerne lidt tid endnu.
Server kagerne med iskold kakaomælk.
Ingen kommentarer endnu