Vannamei-rejer med grøntsager
Fisk og skaldyr er meget velkommen hjemme hos os, så forleden dag stod det på disse lækre vannamei-rejer stegt på panden, med lækre sprøde grøntsager.
Rejerne skal marineres et par timer før retten skal laves, så de når at trække en god smag.
INGREDIENSER – 4 personer:
600 g rejer (alle slags vil kunne bruges)
MARINADE:
2 fed hvidløg
1 tsk salt
1 tsk peber
1 chiliflager
Saft fra en halv citron
2 spsk olivenolie
GRØNTSAGER:
1 bundt friske grønne asparges
1 gul peberfrugt
2 gulerødder
1/2 broccoli
1 dl majs
1 dl ærter
100 g spinat
1 løg
100 g sukkerærter
2 friske grønne chili (kan undlades)
FREMGANGSMÅDE:
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
Skyl rejer i koldt vand og kom dem i marinaden. Lad rejerne trække i marinaden, mindst 2 timer på køl.
Rens og snit alle grøntsagerne i mindre stykker. Hvis du ikke har tid til at bruge friske grøntsager, kan du også bruge de blandede poser fra frost.
Varm 2 spsk olivenolie på god pande og kom rejerne i, sammen med marinaden.
Når rejerne har fået lidt farve, kommes alle grøntsagerne ved.
Svits retten ved høj varme i ca. 2 minutter og skru efterfølgende ned til middelvarme.
Retten er klar efter maks 20 minutter.
Ingen kommentarer endnu