Isbomber

Spinatboller

Trænger din madpakke også til lidt fornyelse engang imellem? Så prøv disse lækre spinatboller, som sagtens kan bruges til sandwichboller, eller bare en formiddagsbolle.

Jeg lavede en god stor portion af disse, så der også var rigeligt til min søsters fryser. Næste gang jeg laver dem, vil jeg lave dem en smule større, da disse blev en anelse for små til sandwich. Så skal man ihvertfald have 2 sandwich med.

Bollerne bør lunes lidt, inden de bruges fra frost.

INGREDIENSER – 14 små boller:

3 dl mælk

25 g gær

200 g spinat

1 spsk honning

1 tsk groft salt

25 g smeltet margarine

2 dl rugmel

3 dl hvedemel – måske mere

Yoghurt naturel til pensling

FREMGANGSMÅDE:

Vask spinaten rigtig godt og kom den i en minihakker, sammen med 1 1/2 dl af mælken. Blend kortvarigt, så spinaten bliver hakket i mindre stykker. Det skal ikke være mere end 5 sekunder.

Opløs gæren i den resterende 1 1/2 dl mælk og kom det i en skål eller røremaskine.

Tilsæt salten, sammen med spinatmælken og herefter kommes alle de øvrige ingredienser i dejen.

Det kan være du skal tilsætte mere mel, men dejen skal hellere være lidt for flydende, end tør, da spinaten vil suge vand til sig under hævning.

Ælt dejen ca. 5 minutter og lad den efterhæve ca. 1 time.

Del dejen i 14 lige store stykker (næste gang vil jeg dele den i 9-10 stykker i stedet). Form dejklumperne til boller og giv dem en hurtig tur med kagerullen, så de bliver lidt flade.

Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 minutter.

Pensl bollerne med yoghurt naturel og forvarm ovnen til 200 grader og bag bollerne ca. 20 minutter, indtil de har en gylden overflade.

Lad bollerne afkøle, inden du skærer dem over.

 

img_0204

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Isbomber