"Den du ved nok"

Isbomber

Så er min lillesøsters fødselsdag snart ved at være ovre. En god dag blev afsluttet med disse lækre isbomber, som består af hjemmelavet cookies med is i midten og overtrukket med chokolade.

Isbomberne er nemme at lave og kan sagtens laves et par timer inden de skal serveres.

INGREDIENSER – 24 små, eller 12 store cookies

COOKIEDEJ:

1 æg

200 g margarine

100 g brun farin

120 g sukker

175 g hvedemel

1/2 tsk vaniljesukker

1/2 tsk bagepulver

100 g hakkede mandler

100 g hakket mørk chokolade

50 g revet marcipan

FYLD:

God vaniljeis. Mængden afhænger af hvor mange isbomber du vil lave, eller om du bare vil have cookies uden is.

DYP:

75 g mørk chokolade

Kokosmel eller krymmel til pynt

FREMGANGSMÅDE:

Pisk æg, margarine, sukker og brun farin rigtig godt sammen.

Tilsæt de resterende ingredienser og pisk indtil du har en blød dej, som kan formes med fingrene.

Beklæd to bageplader med bagepapir og form 24 runde kugler. Det er nemmest, hvis du bruger en teske. Hvis du ønsker store cookies, kan du bruge en spiseske istedet for.

Placer dejkuglerne med mellemrum, da de vil flyde ud under bagning.

Bag cookies i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 minutter, eller indtil de har en gylden kant.

Lad cookies køle helt af, inden de skal samles.

Tag isen ud af fryseren ca. 10 minutter før den skal bruges.

Kom is på en cookies og kom herefter en ny cookie over. Tryk den let sammen, men pas på at cookies ikke knækker.

Stil isbomberne i fryseren ca. 45 minutter.

Smelt chokoladen over vandbad, eller i mikroovnen og dyp den ene ende af isbomben i chokoladen. Drys med kokosmel ellers krymmel og stil isbomberne i fryseren, indtil de skal spises.

Nyd denne lækre dessert med et koldt glas kakaomælk.

TIP: Undlad chokolade i dejen og brug istedet en chokoladeis til dine isbomber.

 

img_0219

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Den du ved nok"