Koldhævet morgenboller
Friskbagt brød smager altid dejligt. Det er dog ikke altid jeg har tid til, at vente på hævetidet for brødet, så ofte laver jeg koldhævet boller til morgenmad.
Disse boller er ekstremt nemme og hurtige at lave. Biks dejen sammen om aften og så er der friske boller næste morgen.
INGREDIENSER – 6 stks:
10 g gær
3 dl kold vand
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
1/2 dl havregryn
1/2 dl solsikkefrø
2 dl hvedemel
1 dl grov mel efter eget valg
FRRMGANGSMÅDE:
Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt de andre indgredienser og rør dejen rigtig godt sammen.
Dæk dejen til med folie og stil den i køleskabet indtil næste morgen.
Morgen efter tager du dejen ud og laver den hvile på køkkenbordet imens ovnen varmes til 200 grader.
Lig 6 klatter dej på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bollerne indtil de får en gylden farve.
Lad bollerne køle af inden de serveres til en lækker morgenmad.
Ingen kommentarer endnu