Tebirkes

Koldhævet morgenboller

Friskbagt brød smager altid dejligt. Det er dog ikke altid jeg har tid til, at vente på hævetidet for brødet, så ofte laver jeg koldhævet boller til morgenmad.

Disse boller er ekstremt nemme og hurtige at lave. Biks dejen sammen om aften og så er der friske boller næste morgen.

INGREDIENSER – 6 stks:

10 g gær

3 dl kold vand

1 spsk olivenolie

1 tsk salt

1/2 dl havregryn

1/2 dl solsikkefrø

2 dl hvedemel

1 dl grov mel efter eget valg

FRRMGANGSMÅDE:

Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt de andre indgredienser og rør dejen rigtig godt sammen.

Dæk dejen til med folie og stil den i køleskabet indtil næste morgen.

Morgen efter tager du dejen ud og laver den hvile på køkkenbordet imens ovnen varmes til 200 grader.

Lig 6 klatter dej på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bollerne indtil de får en gylden farve.

Lad bollerne køle af inden de serveres til en lækker morgenmad.

img_0069

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tebirkes