Solsikkeboller
Søndag morgen står altid på friskbagt brød. I dag blev det til disse lækre solsikkeboller med grahamsmel.
Bollerne har en sprød skorpe, men er bløde indeni. Det er sådan jeg elsker friskbagte boller.
INGREDIENSER – 10 stks:
3 dl lunken vand
25 g gær
1 dl solsikkekerner
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
2 dl grahamsmel
2 1/2 dl hvedemel
Lidt mælk til pensling
Solsikkekerner til drys
FREMGANGSMÅDE:
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt.
Rør rigtig godt og tilsæt de resterende ingredienser. Dejen skal æltes i ca. 5 minutter, indtil den er blank og sej.
Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 minutter.
Form herefter 10 boller og stil dem til hævning på en bageplade beklædt med bagepapir. Bollerne skal efterhæve ca. 30 minutter.
Pensl bollerne med mælk og drys med solsikkekerner, inden de kommes i en 200 grader forvarmet ovn.
Bollerne skal bages ca. 15 minutter, afhængig af din ovn. Lad dem køle af, inden de serveres.
TIP: udskift grahamsmel med andet grovmel efter eget valg
Ingen kommentarer endnu