Daal

Solsikkeboller

Søndag morgen står altid på friskbagt brød. I dag blev det til disse lækre solsikkeboller med grahamsmel.

Bollerne har en sprød skorpe, men er bløde indeni. Det er sådan jeg elsker friskbagte boller.

INGREDIENSER – 10 stks:

3 dl lunken vand

25 g gær

1 dl solsikkekerner

1 spsk olivenolie

1 tsk salt

2 dl grahamsmel

2 1/2 dl hvedemel

Lidt mælk til pensling

Solsikkekerner til drys

FREMGANGSMÅDE:

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt.

Rør rigtig godt og tilsæt de resterende ingredienser. Dejen skal æltes i ca. 5 minutter, indtil den er blank og sej.

Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 minutter.

Form herefter 10 boller og stil dem til hævning på en bageplade beklædt med bagepapir. Bollerne skal efterhæve ca. 30 minutter.

Pensl bollerne med mælk og drys med solsikkekerner, inden de kommes i en 200 grader forvarmet ovn.

Bollerne skal bages ca. 15 minutter, afhængig af din ovn. Lad dem køle af, inden de serveres.

TIP: udskift grahamsmel med andet grovmel efter eget valg

 

img_0186

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Daal