Tarteletter med et indisk twist

Gulerodsboller med græskarkerner

Det er efterhånden ved at være længe siden, jeg har bagt gulerodsboller, så det fik jeg gjort i dag, til stor glæde for resten af familien.

Bollerne passer super godt til eftermiddagshygge, i det kolde efterårsvejr.

Disse gulerodsboller er anderledes, end de andre jeg har på bloggen, dels da de ikke er koldhævet og så indeholder de græskarkerner, som giver en god rustik smag.

INGREDIENSER – 12 stks:

50 g gær

2 dl mælk

1 dl yoghurt naturel

1 æg

1/2 dl olie

2 tsk groft salt

2 tsk sukker

4 skrællede og revne gulerødder

1/2 dl græskarkerner

1 dl solsikkekerner

2 dl grahamsmel

4 dl hvedemel – måske lidt mere

FREMGANGSMÅDE:

Lun mælken til lillefingertemperatur og kom yoghurten i. Opløs gæren i blandingen og hæld det i en stor skål, eller på røremaskine.

Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen godt sammen. Dejen vil formentlig være lidt blød, men den skal ikke være flydende. Tilsæt evt. mere mel, hvis du synes den er for blød.

Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time, hvorefter du former 12 lige store boller, som skal efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 225 grader og pensl bollerne med lidt mælk, inden de skal bages i ca. 15-17 minutter. Bollerne smager bedst, hvis de har en gylden overflade.

Lad gulerodsboller afkøle, inden de serveres.

 

img_0252

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tarteletter med et indisk twist