Chokoladedrømmekage

Kærnemælksboller

Sommetider holder jeg en “ryd-ud” dag i køleskabet for, at mindske madspild. Jeg havde en del kærnemælk, som skulle bruges, så jeg kiggede lidt på nettet og fandt en hurtig opskrift på hverdagensbedrifter.dk – dog har jeg justeret lidt i mængden af ingredienser.

Det blev derfor til disse lækre luftige kærnemælksboller, som blev serveret med lidt nutella.

Bollerne er hurtige at lave og kan sagtens fryse, hvis du ikke får spist dem alle på en gang.

INGREDIENSER – 8 stks:

DEJ:

1 1/2 dl kærnemælk

25 g gær

40 g smeltet margarine

2 spsk sukker

1 æg

1/2 tsk salt

250 g hvedemel

ANDET:

Kærnemælk til pensling

FREMGANGSMÅDE:

Kom mælk og sukker i en skål. Smuldr gæren heri og rør rundt. Lad blandingen stå i ca. 15 minutter, indtil gæren er smeltet.

Kom den smeltet margarinen i blandingen og tilsæt de resterende ingredienser.

Ælt dejen rigtig godt sammen og lad den hæve ca. 30 minutter.

Del dejen i 8 lige store stykker og form dem til boller.

Lad bollerne efterhæve ca. 30 minutter og forvarm ovnen til 200 grader.

Pensl bollerne med kærnemælk og bag dem ca. 12 minutter næstøverst i ovnen.

Afkøl bollerne lidt, inden de serveres med din yndlingspålæg.

 

img_0198

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladedrømmekage