Kærnemælksboller
Sommetider holder jeg en “ryd-ud” dag i køleskabet for, at mindske madspild. Jeg havde en del kærnemælk, som skulle bruges, så jeg kiggede lidt på nettet og fandt en hurtig opskrift på hverdagensbedrifter.dk – dog har jeg justeret lidt i mængden af ingredienser.
Det blev derfor til disse lækre luftige kærnemælksboller, som blev serveret med lidt nutella.
Bollerne er hurtige at lave og kan sagtens fryse, hvis du ikke får spist dem alle på en gang.
INGREDIENSER – 8 stks:
DEJ:
1 1/2 dl kærnemælk
25 g gær
40 g smeltet margarine
2 spsk sukker
1 æg
1/2 tsk salt
250 g hvedemel
ANDET:
Kærnemælk til pensling
FREMGANGSMÅDE:
Kom mælk og sukker i en skål. Smuldr gæren heri og rør rundt. Lad blandingen stå i ca. 15 minutter, indtil gæren er smeltet.
Kom den smeltet margarinen i blandingen og tilsæt de resterende ingredienser.
Ælt dejen rigtig godt sammen og lad den hæve ca. 30 minutter.
Del dejen i 8 lige store stykker og form dem til boller.
Lad bollerne efterhæve ca. 30 minutter og forvarm ovnen til 200 grader.
Pensl bollerne med kærnemælk og bag dem ca. 12 minutter næstøverst i ovnen.
Afkøl bollerne lidt, inden de serveres med din yndlingspålæg.
Ingen kommentarer endnu