Solsikkeboller

Minipizza

Madpakke dagene er startet igen og det gælder derfor om, at være kreativ i køkkenet.

I dag blev der bagt en god portion, af disse lækre minipizzaer, som også egner sig til en tur i fryseren, så mine små søskende har noget lækkert til madpakken.

INGREDIENSER – 14 stks:

DEJ:

25 g gær

1 1/2 dl lunken vand

1 tsk salt

1/2 dl olie

300 g grahamsmel

250 g hvedemel

FYLD:

Færdig tomatsovs

1 tsk salt

1 tsk peber

1 tsk chili

1 ds tun

1 ds majs

1 rødløg

15 sorte oliven skåret i halve

1 peberfrugt

2 friske grønne chili – kan undlades

1 pose pizzaost

FREMGANGSMÅDE:

Opløs gæren i vandet og tilsæt de resterende ingredienser til dejen.

Ælt dejen rigtig godt og stil den til hævning et lunt sted ca. 45 minutter.

Rør tomatsovs og krydderier sammen og stil til side. Skær de resterende ingredienser til fyldet ud, i den størrelse du ønsker.

Slå dejen ned og del den i 14 lige store dele.

Gør bageplader med bagepapir klar, da det er nemmest at fylde pizzaerne derpå.

Rul hver dej klump ud til dine tykkelse du ønsker og flyt pizzabundene over på bagepladen.

Start med at komme tomatsovs på bunden, hvorefter du topper med fyld og ost.

Bag pizzaerne ca. 15 minutter ved 200 grader. Personligt, kan jeg godt lide, at pizzaerne bliver lidt sprøde i kanten og giver dem derfor de sidste 2-3 minutter på varmluft.

TIP: skift tunen ud, med det du selv ønsker, eks. kartofler eller pepperoni.

img_0184

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solsikkeboller