Rugmelstrekanter
For mange år siden bagte min mor nogle lækre rugmelstrekanter med hytteost, som smagte super godt. Opskriften blev desværre væk og siden da, har jeg ledt efter den jævnligt.
Forleden faldt jeg over en lignede opskrift på Arlas hjemmeside, så den måtte afprøves. Jeg har ændret lidt i opskriften, således at den passer mere til min smag.
Trekanterne egner sig godt til madpakken, da de mætter meget. De kan også fryses til senere brug.
INGREDIENSER – 8 stks:
1 dl kogt vand
2 dl mælk
25 g smeltet margarine
25 g gær
1 dl solsikkekerner
1 tsk havsalt
1 tsk sukker
100 g hytteost
2 dl rugmel
4 dl hvedemel – måske lidt mere
Lidt yoghurt til pensling
FREMGANGSMÅDE:
Bland kogt vand og mælk sammen, og lad det afkøle, indtil det har lillefingertemperatur. Opløs gæren heri og tilsæt det smeltede margarine.
Kom de resterende ingredienser i dejen, men hold lidt mel tilbage, så dejen ikke bliver for tør.
Hvis dejen er meget våd, tilsætter du selvfølgelig det sidste mel.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Rul dejen ud til en stor cirkel og flyt den hen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Snit otte trekanter i dejen. Du skal ikke skære dem helt fra hinanden.
Lad trekanterne efterhæve ca. 40 minutter og pensl dem herefter med yoghurt naturel.
Bag trekanterne i ovnen ca. 20 minutter på 200 grader.
Afkøl trekanterne lidt, inden du deler dem fra hinanden.
Ingen kommentarer endnu