Gobi-saag

Daal-pakora

I Indien findes utallige af små snacks, som spises som hurtige mellemmåltider, til hyggeaftener, eller på en regnvejrsdag.

I dag blev det til disse lækre daal-pakora, som er en slags indisk linsedej med løg, chili og krydderier. Daal-pakora skal frituresteges.

INGREDIENSER – 12 stks:

2 1/2 dl chana daal – kan købes hos de fleste etniske grønthandlere. Det minder lidt om gule ærter, men gule ærter kan ikke bruges til disse.

1 rødløg hakket i fine små stykker

3 friske grønne chili hakket i små stykker – hvis du ikke er til helt stærk mad, så tilsæt blot 1 chili

2 fed hvidløg

1/2 tsk kommen

1 tsk salt

1 tsk peber

1 tsk garam masala

1 tsk bukkehornsfrøsblade

2 spsk kikærtemel

Olie til fritering

FREMGANGSMÅDE:

Læg chana daal i blød i vand mindst 3 timer. Vandet skal dække alle linserne.

Kom linserne i en foodprocessor, sammen med hvidløg og kør indtil du har en ensartet dej. Det gør ikke noget, hvis få af linserne ikke bliver hakket helt.

Kom blandingen i en stor skål og tilsæt de resterende ingredienser. Bland det hele rigtig godt, indtil dejen er blød og glat. Dog må dejen ikke være alt for blød, da den så ikke kan formes.

Lad dejen hvile i 10 minutter og form herefter 12 “bøffer”.

Fritér daal-pakora i middelvarm olie, indtil de bliver gyldne. Vend dem én gang undervejs.

Server daal-pakora med stærk chili sovs.

 

img_0210

2 kommentarer

  • Simone

    Det ser lækket ud, det er lige sådan en snak man kan bruge hvis man er lidt lækker sluten☺️😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jasmin

      De smager også rigtig godt! Dem må du afprøve snarest 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gobi-saag