Mini focaccia
Nu er en god og lang ferie ved at være slut. Ferien har stået på hygge med en familietur til Hamborg.
Imorgen skal der smøres madpakker igen, til mine søskende, så i dag blev der bagt disse små focacciabrød med oliven.
INGREDIENSER – 6 stks:
DEJ:
25 g gær
3 dl lunken vand
2 spsk olivenolie
2 spsk groft salt
1 spsk sukker
400 g italiensk hvedemel
TOPPING:
Sorte oliven
1/2 dl olivenolie
2 spsk groft salt
1 spsk chiliflager
1 tsk sort peber
FREMGANGSMÅDE:
Opløs gæren i det lunkne vand og kom det i en røremaskine.
Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen godt sammen i omkring 10 minutter.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 1 time, hvorefter den deles i 6 lige store stykker.
Form dejen til 6 boller og rul dem lidt flade med en kagerulle.
Prik flere steder i hver bolle, så der bliver plads til oliven. Fordel olivenolie henover hver bolle og drys med de tre krydderier.
Opvarm ovnen til 225 grader og bag focacciabollerne i ca. 15-18 minutter, indtil de har en gylden overflade.
Ingen kommentarer endnu