Kylling-spinat-saag

Osteboller

Osteboller var en af mine yndlingsboller, man kunne købe i folkeskolen. Det er meget længe siden, jeg har spist dem, men forleden dag bagte jeg en god portion, som bragte minder frem fra folkeskolen igen.

Bollerne kan fryses, hvis du ikke får spist dem alle på en gang.

INGREDIENSER – 10 stks:

DEJ:

3 dl lunken vand

25 g gær

2 spsk olie

1 tsk groft salt

1 tsk sukker

1 spsk tørret chili

1 tsk peber

2 spsk citronsaft

Ca. 350 g italiensk hvedemel

TOPPING:

Revet ost efter eget valg

FREMGANGSMÅDE:

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt og sukker. Rør godt i vandet og tilsæt herefter olien.

Kom blandingen i en skål, eller røremaskine.

Tilsæt chili, peber og citron for, at give smag til dejen.

Kom melet i lidt af gangen, indtil dejen er blød og smidig.

Lad dejen hæve tildækket ca. 1 1/2 time og del herefter dejen i 10 lige store stykker.

Form 10 boller og tryk dem let flade med hånden, eller med en kagerulle og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lav en lille fordybning i hver bolle og drys godt med ost.

Lad ostebollerne efterhæve ca. 30 minutter og bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 minutter, eller indtil osten har den ønskede farve.

 

img_0237

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling-spinat-saag