Osteboller
Osteboller var en af mine yndlingsboller, man kunne købe i folkeskolen. Det er meget længe siden, jeg har spist dem, men forleden dag bagte jeg en god portion, som bragte minder frem fra folkeskolen igen.
Bollerne kan fryses, hvis du ikke får spist dem alle på en gang.
INGREDIENSER – 10 stks:
DEJ:
3 dl lunken vand
25 g gær
2 spsk olie
1 tsk groft salt
1 tsk sukker
1 spsk tørret chili
1 tsk peber
2 spsk citronsaft
Ca. 350 g italiensk hvedemel
TOPPING:
Revet ost efter eget valg
FREMGANGSMÅDE:
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt og sukker. Rør godt i vandet og tilsæt herefter olien.
Kom blandingen i en skål, eller røremaskine.
Tilsæt chili, peber og citron for, at give smag til dejen.
Kom melet i lidt af gangen, indtil dejen er blød og smidig.
Lad dejen hæve tildækket ca. 1 1/2 time og del herefter dejen i 10 lige store stykker.
Form 10 boller og tryk dem let flade med hånden, eller med en kagerulle og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lav en lille fordybning i hver bolle og drys godt med ost.
Lad ostebollerne efterhæve ca. 30 minutter og bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 minutter, eller indtil osten har den ønskede farve.
Ingen kommentarer endnu