Ovnbagt laks

Fødselsdagsboller

I aftes fik vi disse lækre varme boller, som jeg ofte plejer at lave, når en i familien har fødselsdag.

Der var dog ingen der havde fødselsdag igår, men bollerne blev alligevel bagt.

Opskriften er inspireret af Amo, men jeg har lavet få ændringer.

INGREDIENSER – 14 stks:

500 g hvedemel

2 dl sødmælk

1/2 dl yoghurt naturel

50 g gær

100 g margarine

1 æg

50 g sukker

1 tsk salt

FREMGANGSMÅDE:

Lun mælken og opløs gæren heri. Mælken må ikke blive mere end 37 grader.

Kom mel og margarine i en stor skål.

Tilsæt de resterende ingredienser og kom gærblandingen ved.

Ælt dejen rigtig godt og lad den hæve ca. 30 minutter et lunt sted.

Del dejen i to og form 7 boller ud af hver klump.

Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lag bollerne efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.

Form ovnen til 200 grader.

Pensl bollerne med mælk og bag bollerne i ca. 15 minutter, indtil de får en gylden overflade.

Lad bollerne køle lidt af, inden de skæres over.

img_2559

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagt laks