Fødselsdagsboller
I aftes fik vi disse lækre varme boller, som jeg ofte plejer at lave, når en i familien har fødselsdag.
Der var dog ingen der havde fødselsdag igår, men bollerne blev alligevel bagt.
Opskriften er inspireret af Amo, men jeg har lavet få ændringer.
INGREDIENSER – 14 stks:
500 g hvedemel
2 dl sødmælk
1/2 dl yoghurt naturel
50 g gær
100 g margarine
1 æg
50 g sukker
1 tsk salt
FREMGANGSMÅDE:
Lun mælken og opløs gæren heri. Mælken må ikke blive mere end 37 grader.
Kom mel og margarine i en stor skål.
Tilsæt de resterende ingredienser og kom gærblandingen ved.
Ælt dejen rigtig godt og lad den hæve ca. 30 minutter et lunt sted.
Del dejen i to og form 7 boller ud af hver klump.
Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lag bollerne efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.
Form ovnen til 200 grader.
Pensl bollerne med mælk og bag bollerne i ca. 15 minutter, indtil de får en gylden overflade.
Lad bollerne køle lidt af, inden de skæres over.
Ingen kommentarer endnu