Nougathorn med marcipan
I dag blev der bagt disse lækre nougathorn med marcipan. Jeg havde en halv pakke åben nougat, som egentlig godt kunne trænge til at blive brugt. De smager bedst friskbagt, men kan også gemmes til dagen efter.
Prøv nougathornene næste gang du får gæster.
INGREDIENSER – 16 stks:
DEJ:
2 1/2 dl sødmælk
1/2 dl yoghurt naturel
30 g gær
70 g margarine
2 spsk sukker
1/2 tsk salt
Ca. 350 g hvedemel
FYLD:
100 g nougat
75 g marcipan
PENSLING:
Sødmælk
Kokosmel til drys
FREMGANGSMÅDE:
Varm margarine og mælk i en gryde, eller i mikroovnen. Lad blandingen få lillefingertemperatur og opløs gæren heri.
Kom blandingen i en stor skål, eller i din køkkenmaskine og tilsæt de resterende ingredienser. Kom melet i lidt af gangen, så dejen ikke bliver alt for tør.
Lad dejen hæve i ca. 30 minutter.
Imens dejen hæver, skal du rive nougat og marcipan groft på et rivejern.
Del dejen i 2 klumper, som udrulles til en stor firkant, som deles i otte lige store stykker.
Kom en tsk fyld på hver stykke og rul fra den brede ende, imod den tynde. Klem siden af hornene sammen, så fyldet ikke løber ud under bagningen og buk dem, så de får et buet udseende.
Lad hornene efterhæve tildækket i ca. 30 minutter og pensl dem herefter med mælk. Drys med kokosmel, hvis du ønsker det.
Bag nougathornene i ca. 20 minutter ved 175 grader.
Ingen kommentarer endnu