Græskarbrød

Marcipansnegle med chokolade

Mangler du en idé til efterårets værtindegaver, så er her en rigtig dejlig opskrift, på lækre marcipansnegle med chokolade.

Jeg havde sneglene med, som værtindegave, da jeg forleden besøgte min søde veninde, som jeg ikke har set længe.

Opskriften har jeg fundet på Feminas hjemmeside, men har ændret lidt i den.

INGREDIENSER – 12 stks:

DEJ:

25 g gær

1 dl mælk

1/2 dl tykmælk

1 æg

50 g smeltet margarine

1 spsk sukker

1 tsk kanel

Ca. 250 g hvedemel

FYLD:

1/2 dl sukker

50 g blødt margarine

50 g revet marcipan

50 g mørk chokolade – jeg har brugt Toms 70 %

ANDET:

1 dl lys sirup

50 g margarine

4 spsk sukker

FREMGANGSMÅDE:

Varm mælken til lillefingertemperatur og tilsæt det smeltede margarine.

Opløs gæren i blandingen og kom det i en stor skål, eller røremaskine.

Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen godt sammen i ca. 5 minutter. Dejen skal være blød, men ikke flydende.

Lad dejen hæve i ca. 1 time.

Rør alle ingredienser til fyldet sammen og rul dejen ud til en stor firkant. Hvis dejen er meget klistret, kan du drysse med ekstra mel, så dejen ikke hænger fast.

Fordel fyldet på dejen og rul sammen til en stram roulade, som skæres ud til 12 snegle.

Kom bagepapir i en mellem størrelse bageform og placer sneglene tæt op af hinanden.

Lad marcipansneglene efterhæve ca. 30 minutter og forvarm ovnen til 175 g.

Stil sneglene i ovnen og smelt sirup, margarine og sukker godt sammen i en gryde, eller i mikroovnen.

Når dine snegle har bagt i 15 minutter, tager du dem ud af ovnen og hælder siruppen over. Sneglene skal nu bage videre i ca. 5 minutter.

Lad marcipansneglene afkøle, inden du serverer dem, eller pakker dem pænt ind i cellofan til værtinden.

 

img_0249 img_0250

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græskarbrød