Pitabrød

Græskarbrød

Lørdag morgen her i efteråret byder på hygge, hvor der selvfølgelig skal hjemmebagt brød til.

I dag blev der bagt et lækkert saftigt græskarkernebrød med tykmælk. Kernerne giver en rustik smag til brødet, som desuden er særdeles velegnet til frysning.

INGREDIENSER – 2 små brød:

25 g gær

2 1/2 dl lunken vand

2 spsk olivenolie

1 tsk groft salt

1 tsk honning

1 dl tykmælk

1 dl græskarkerner

2 dl grahamsmel – måske lidt mere

4 dl hvedemel – måske lidt mere

FREMGANGSMÅDE:

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salten.

Kom dejen i en røremaskine, eller i en skål og tilsæt de resterende ingredienser. Ælt dejen godt sammen i ca. 5 minutter og stil den til hævning et lunt sted i 2 timer.

Del dejen i to og form til to små franskbrød, som placeres på en bageplade beklædt med bagepapir.

Klip riller i brødet med en køkkensaks og lad brødet efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 225 grader og pensl brødene med tykmælk.

Græskarbrødene skal bages ca. 20 minutter, indtil de har en gylden overflade.

TIP: Drys med græskarkerner, inden brødene bages.

 

img_0247

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pitabrød