Græskarbrød
Lørdag morgen her i efteråret byder på hygge, hvor der selvfølgelig skal hjemmebagt brød til.
I dag blev der bagt et lækkert saftigt græskarkernebrød med tykmælk. Kernerne giver en rustik smag til brødet, som desuden er særdeles velegnet til frysning.
INGREDIENSER – 2 små brød:
25 g gær
2 1/2 dl lunken vand
2 spsk olivenolie
1 tsk groft salt
1 tsk honning
1 dl tykmælk
1 dl græskarkerner
2 dl grahamsmel – måske lidt mere
4 dl hvedemel – måske lidt mere
FREMGANGSMÅDE:
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salten.
Kom dejen i en røremaskine, eller i en skål og tilsæt de resterende ingredienser. Ælt dejen godt sammen i ca. 5 minutter og stil den til hævning et lunt sted i 2 timer.
Del dejen i to og form til to små franskbrød, som placeres på en bageplade beklædt med bagepapir.
Klip riller i brødet med en køkkensaks og lad brødet efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader og pensl brødene med tykmælk.
Græskarbrødene skal bages ca. 20 minutter, indtil de har en gylden overflade.
TIP: Drys med græskarkerner, inden brødene bages.
Ingen kommentarer endnu