Pitabrød
Pitabrød har for mig, altid været en kedelig aftensmad, indtil jeg for nylig selv bagte pitabrødene. Så bliver det pludselig en mere lækker aftensmad.
Pitabrødene kan sagtens fryses og skal blot varmes ca. 10 minutter i ovnen, inden servering.
INGREDIENSER – 8 stks:
25 g gær
3 dl lunken vand
1 tsk groft salt
1/2 tsk sukker
Ca. 400 g hvedemel
Ca. 100 g sigtemel
FREMGANGSMÅDE:
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt de resterende ingredienser.
Ælt dejen rigtig godt sammen, enten i hånden eller i en røremaskine. Du skal ælte dejen i mindst 10 minutter.
Lad dejen forhæve ca. 45 minutter og del den herefter i 8 lige store stykker.
Form hver dejstykke til en bolle, som rulles flad med en kagerulle.
Lig pitabrødene på en bageplade beklædt med bagepapir og prik med en gaffel, i den øverste del af hver pita. På denne måde, vil det være nemmere for dig at åbne pitabrødene, når de skal serveres.
Opvarm ovnen til 225 grader og bag pitabrødene på den næstnederste rille i ca. 8-10 minutter, indtil brødene har hævet sig op.
Server pitabrødene med lækkert valgfri fyld.
Ingen kommentarer endnu