Sfiha

Pirogger med fetafyld

Mangler du noget nyt til madpakken, eller til aftenskaffen? Så prøv disse lækre pirogger fyldte med fetaost. Du kan selvfølgelig også variere fyldet med noget andet lækkert.

Dejen er blød og smidig, at arbejde med, hvilket gør det nemt at fylde den og forme den til søde pirogger.

INGREDIENSER – 8 stks:

DEJ:

15 g gær

2 1/2 dl lunkent vand

1 tsk groft salt

1 tsk sukker

1/4 dl olie

Ca. 400 g hvedemel

FYLD:

1/2 pakke Puck fetaost

1 tsk peber

1 tsk paprika

PENSLING:

Lidt yoghurt naturel

En håndfuld nigellafrø

FREMGANGSMÅDE:

Opløs gæren i det lunkne vand og kom det i en skål eller røremaskine.

Tilsæt de resterende ingredienser, men for det bedste resultat skal du komme melet i lidt af gangen.

Ælt dejen i ca. 5 minutter og stil den herefter til hævning i ca. 30 minutter.

Mas feta sammen med peber og paprika, så det bliver blandet godt sammen.

Når dejen er færdig med at hæve, deler du den i 8 lige store stykker, som rulles ud til tynde cirkler.

Kom ca. 2 spsk fyld på hvert stykke, som fordeles godt.

Luk piroggerne over hinanden og tryk dem godt sammen, så fyldet ikke falder ud under bagning.

Lad piroggerne efterhæve, imens ovnen opvarmes til 200 grader.

Pensl piroggerne med yoghurt, og drys dem med nigellafrø, inden de kommes i ovnen.

Piroggerne skal bages ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne på overfladen.

 

img_0222

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sfiha