Sfiha
I dag bagte jeg disse lækre arabiske sfiha’er, med et indisk twist, som er lækre små brød med krydret hakket oksekød.
Brødene egner sig godt til madpakken, eller som aftensnack og er særdeles velegnet til frysning.
INGREDIENSER – 15 stks:
DEJ:
3 dl lunken vand
25 g gær
1/2 dl olie
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
Ca. 500 g hvedemel
FYLD:
400 g hakket oksekød
1/2 ds hakkede tomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk salt
1 tsk peber
1 tsk chilipulver
1 tsk curry powder
1/2 tsk garam masala
Yoghurt naturel til pensling
FREMGANGSMÅDE:
Start med at lave dejen.
Opløs gæren i vandet og tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen rigtig godt sammen i ca. 5 minutter. Lad dejen hæve tildækket ca. 45 minutter.
Imens laves fyldet:
Svits oksekødet på en pande og når det har taget farve, kommes løg og hvidløg i.
Tilsæt herefter tomat og krydderier og lad vandet fra tomaterne fordampe. Stil kødet til side og lad det afkøle en smule.
Del dejen i 15 lige store stykker og rul dem til firkanter.
Kom ca. 1 spsk fyld på hver firkant og fordel det godt. Fold kanterne sammen og tryk godt ned.
Lad sfiha efterhæve, imens ovnen opvarmes til 225 grader.
Pensl kanterne med lidt yoghurt og bag sfiha i ca. 12-15 minutter, indtil de har fået en gylden farve.
Ingen kommentarer endnu