Chokorug
For længe siden smagte jeg Lagkagehusets lækre chokorug og har siden prøvet, at udvikle min egen opskrift.
Prøv disse chokorug, som en lækker snack til mellemmåltidet, eller til aftenskaffen. De er meget mættende og fyldt med gode sager.
Chokorug egner sig godt til fryseren, og skal blot tø op på køkkenbordet, inden du sætter tænderne i dem.
INGREDIENSER – 16 stks:
2 dl kakaomælk
1 dl mælk
2 1/2 dl knækkede hvedekerner
2 dl rugmel
2 dl hvedemel
2 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
2 tsk bagepulver
1 tsk havsalt
2 dl ymer
125 g mørk hakket chokolade af god kvalitet
En håndfuld hakkede hasselnødder til topping
FREMGANGSMÅDE:
Kom hvedekerner i en skål og hæld mælk og kakaomælken herover. Lad blandingen trække ca. 20 minutter, indtil hvedekernerne er blevet bløde.
Hæld blandingen i en stor skål og tilsæt de resterende ingredienser under omrøring.
Dejen vil være en smule blød.
Brug 2 spiseskeer til at forme 16 “boller”, som kommes på en bageplade beklædt med bagepapir.
Drys med hakkede hasselnødder og bag chokorug i ca. 15-18 minutter ved 175 grader varmluft.
Lad chokorug afkøle en smule, inden de spises.
Ingen kommentarer endnu