Hvidløgs-naanbrød
Min lillesøster forærede mig, denne søde hjemmelavede brødkurv forleden dag, så den måtte straks i brug.
Vi bagte derfor disse bløde hvidløgs-naanbrød sammen, som blev serveret til en lækker indisk spinatkylling, som du snart kan finde opskriften på her på bloggen.
INGREDIENSER – 4 små brød:
DEJ:
25 g gær
1 1/2 dl lunken vand
1 dl yoghurt naturel
1/2 dl spidskommen
1 æg
1 tsk groft salt
1 tsk honning
3 fed hvidløg skåret i mindre stykker
Ca. 450 g hvedemel – måske lidt mere
TOPPING:
Yoghurt naturel til pensling
Nigellafrø
2 fed hvidløg
25 g margarine
FREMGANGSMÅDE:
Opløs gæren i vandet og kom det i en skål, eller røremaskine.
Tilsæt de resterende ingredienser til dejen og ælt dejen blød og smidig i ca. 10 minutter.
Lad dejen hæve i 1 time og del den herefter i 4 lige store stykker.
Form brødene til små dråber og lad dem efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 minutter.
Efter hævning pensles brødene med yoghurt naturel og drysses med nigellafrø.
Bag brødene øverste i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, eller indtil de har fået en gylden farve.
Imens brødene bager, skal du presse de 2 fed hvidløg til toppingen og blande dem med margarinen.
Straks når brødene kommer ud af ovnen, pensles de med hvidløgsmargarinen.
Lad brødene køle lidt af, inden de serveres til en god indisk hovedret.
Ingen kommentarer endnu