Ciabattaflûtes
Da jeg arbejdede i bageren, var et af mine yndlingsbrød ciabattebrødet. Især når det lige var kommet ud af ovnen. Mums.
Jeg har selv forsøgt mig, med disse lækre ciabattaflûtes, som er lavet på italiensk mel. Der er nødvendigt med en køkkenmaskine, til disse brød, da du ellers ikke kan få brødene med mange huller.
INGREDIENSER – 2 stks:
5 dl lunken vand
25 g gær
1 spsk groft salt
Ca. 500 g Tipo oo mel, eller anden italiensk mel
FREMGANGSMÅDE:
Opløs gæren i vandet og tilsæt salten.
Kom vandet i din køkkenmaskine og kom melet i lidt af gangen. Lad maskinen ælte i ca. 7 minutter. Dejen vil være helt flydende, men du skal ikke tilsætte mere mel – endnu.
Lad blandingen stå i ca. 10 minutter, hvorefter du sætter køkkenmaskinen på høj hastighed og lader den ælte i omkring 10 minutter. Hvis dejen fortsat er meget våd, tilsætter du lidt mere mel.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 4 timer.
Varm ovnen op til 275 grader og form to flûtes ud af dejen og bag flûtes indtil de har en gylden overflade.
Ingen kommentarer endnu