Drømmemuffins

Keema-saag

I dag stod aftensmaden på en god omgang indisk keema-saag. Dér hvor jeg kommer fra i Indien, betyder keema hakket oksekød.

Denne ret egner sig godt til børn, men er lidt stærk. Du kan selvfølgelig udelade noget af chilien.

Retten spises som regel med hvide ris, som tilbehør, men er også fyldig i sig selv.

INGREDIENSER – 4 personer:

500 g hakket oksekød

1/2 ds hakkede tomater

1 løg

2 fed hvidløg

2 grønne chili

1 spsk salt

1 tsk peber

1 tsk tørrede chiliflager

1 tsk garam masala

1 tsk curry powder

4 kartofler skrællet og delt, så det giver 8 stykker i det hele

FREMGANGSMÅDE:

Skræl løg og skær det i mindre tern.

Varm olie i en gryde og kom løgene heri. Når løgene er lysebrune tilsættes kødet.

Kødet skal brunes rigtig godt på alle sider og tilsæt herefter tomater og chili i mindre stykker.

Kom krydderierne i, sammen med vand ved og lad retten simre ca. 20 minutter ved middelvarme.

Efterfølgende tilsætter du kartofler og mere vand, så kartoflerne kan blive møre.

Sæt gryden på høj varme de første 10 minutter, hvorefter du skruer ned til middel igen. Rør af og til i gryden, så kødet ikke brænder på.

Når kartoflerne er kogt møre, er retten klar til servering.

img_0163

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drømmemuffins