Kanelsnegle

Kartoffelporresuppe

Efteråret er kommet og det betyder suppetid. Suppe smager dejligt og er ofte fyldt med lækre grøntsager, som giver energi og varme til de kolde dage.

I aftes stod det på denne lækre kartoffelporresuppe, som blev serveret med et indisk touch – nemlig den røde tørrede chili, som jeg bare elsker. Det kan du selvfølgelig undlade i din version.

INGREDIENSER – 4 personer:

1/2 kg kartofler skrællet og skåret i små tern

1/2 kg porre renset og skåret i runde cirkler

1 løg skåret i små stykker

50 g margarine

1 1/2 liter hønseboullionvand

1 1/2 dl sødmælk

1 spsk salt

1 spsk peber

1 spsk tørret chili – kan undlades

FREMGANGSMÅDE:

Smelt margarinen i en stor gryde og kom kartofler, løg og porre heri. Lad grøntsagerne stege i gryden ca. 10-15 minutter, men uden at de tager farve. Grøntsagerne skal blive bløde.

Tilsæt hønseboullionen, sammen med krydderierne og lad suppen koge under låg på middel varme i ca. 20 minutter.

Blend suppen til den ønskede konsistens og kom suppen tilbage i gryden.

Tilsæt mælken under omrøring, og lad suppen koge igennem ca. 5 minutter. Hvis suppen har en meget tyk konsistens, kan du tilsætte mere vand.

Server suppen dampende varm med friskskåret porre.

 

img_0223

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsnegle