Kartoffelporresuppe
Efteråret er kommet og det betyder suppetid. Suppe smager dejligt og er ofte fyldt med lækre grøntsager, som giver energi og varme til de kolde dage.
I aftes stod det på denne lækre kartoffelporresuppe, som blev serveret med et indisk touch – nemlig den røde tørrede chili, som jeg bare elsker. Det kan du selvfølgelig undlade i din version.
INGREDIENSER – 4 personer:
1/2 kg kartofler skrællet og skåret i små tern
1/2 kg porre renset og skåret i runde cirkler
1 løg skåret i små stykker
50 g margarine
1 1/2 liter hønseboullionvand
1 1/2 dl sødmælk
1 spsk salt
1 spsk peber
1 spsk tørret chili – kan undlades
FREMGANGSMÅDE:
Smelt margarinen i en stor gryde og kom kartofler, løg og porre heri. Lad grøntsagerne stege i gryden ca. 10-15 minutter, men uden at de tager farve. Grøntsagerne skal blive bløde.
Tilsæt hønseboullionen, sammen med krydderierne og lad suppen koge under låg på middel varme i ca. 20 minutter.
Blend suppen til den ønskede konsistens og kom suppen tilbage i gryden.
Tilsæt mælken under omrøring, og lad suppen koge igennem ca. 5 minutter. Hvis suppen har en meget tyk konsistens, kan du tilsætte mere vand.
Server suppen dampende varm med friskskåret porre.
Ingen kommentarer endnu