Jordbær-småkager
Elsker du også sprøde småkager? Så prøv disse lækre småkager med en god klat jordbærsyltetøj. Opskriften fik jeg for mange år siden, af en sød nabo.
Småkagerne kan bages dagen før, de skal bruges, men vent endelig med at komme syltetøj på, til lige inden servering, da de ellers vil blive bløde.
INGREDIENSER – 12 stks:
SMÅKAGEDEJ:
2 1/2 dl hvedemel
1 1/2 dl flormelis
1/4 dl solsikkeolie
50 g margarine
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk bagepulver
1 æg
ANDET:
12 tsk jordbærsyltetøj
Lidt kokos til drys
Flormelis til udrulning
Glas til udstikning
FREMGANGSMÅDE:
Bland alle ingredienser til småkagedejen sammen. Det er nemmest hvis du ælter dejen i hånden, ligesom ved en traditionel mørdej.
Stil dejen i køleskabet ca. 30 minutter.
Strø flormelis på køkkenbordet og rul dejen ud til ca. 2-3 cm’s tykkelse.
Udstik kager i din størrelse du ønsker. Jeg har brugt et almindeligt drikkeglas, men du kan også bruge forme med forskellige figurer.
Flyt forsigtigt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ca. 10-12 minutter ved 200 grader.
Lad kagerne køle helt af og kom syltetøj på hver kage. Drys med kokos, hvis du ønsker det.
TIP: Udskift jordbærsyltetøj med anden variant, efter eget valg.
Ingen kommentarer endnu