Spinatboller

Vafler

I dag er det fredag, hvilket betyder hyggetid. Det blev derfor til disse lækre hjemmebagte vafler med flormelis og syltetøj.

Du kan bage vaflerne noget tid inden de skal serveres, og blot varme dem i ovnen på 50 grader i ca. 5 minutter.

Opskriften har jeg fundet på Coops hjemmeside, men har dog halveret den, da en hel portion vil blive for meget til os.

INGREDIENSER – 5 vafler:

2 dl mel

2 dl mælk

50 g smeltet afkølet margarine

2 spsk sukker

1 tsk vaniljesukker

1/2 tsk bagepulver

1/2 knivspids salt

1 æg

FREMGANGSMÅDE:

Start med at blande alle de tørre ingredienser og pisk ægget i. Pisk rigtig godt sammen. Dejen vil være smuldret, men det gør ikke spor.

Kom det smeltede afkølede margarine i blandingen og pisk yderligere godt.

Til sidst kommes mælken i dejen og pisk indtil alle klumper er væk.

Stil dejen på køl i ca. 30 minutter.

Varm dit vaffeljern rigtig godt og kom en smule margarine på jernet. Lad margarinen boble af og kom ca. en dl dej på. Fordel dejen på vaffeljernet og bag vaflerne, indtil de har den ønskede farve.

TIP: Læg vaflerne på en rist med bagepapir, uden at stable dem. Hvis du stablerne vafler, kan du risikere at vaflerne blive bløde.

 

img_0200

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatboller