Kalkungryde med couscous
I dag står aftensmaden på kalkungryde i tomatsovs, serveret med couscous. Kalkun er et godt alternativ til kylling, men jeg glemmer ofte at den findes.
Denne opskrift er en jeg har fået af min søster, så her får I den også.
INGREDIENSER – 4 personer:
KALKUN:
1 fersk kalkunbryst skåret i mindre stykker
2 dl frosne ærter
3 skrællet og revne gulerødder
2 fed hvidløg
1 løg skrællet og i mindre stykker
3 kartofler skrællet og i små tern
1 ds hakkede tomater
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 tsk peber
1 tsk allround krydderi
3 cm ingefær skrællet og skåret i mindre stykker
COUSCOUS:
1 dl couscous
2 dl kogt vand
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 tsk peber
Saft fra 1/2 citron
FREMGANGSMÅDE:
Steg løg, hvidløg og ingefær i olie, i en stor gryde.
Når løget har taget farve kommes kalkunstykkerne heri. Lad kalkunen få farve og rør jævnligt i gryden.
Kom gulerødder, ærter og kartofler i gryden sammen med krydderierne og hakkede tomater.
Tilsæt ca. 1 dl vand og lad retten simre i ca. 30 minutter.
Imens blander du couscous med det kogte vand og de resterende ingredienser til couscous og lader det trække, indtil couscous har suget vandet.
Server retten som på billedet.
Ingen kommentarer endnu