Kartoffelporresuppe

Isdessert

Har du brug for nye ideer til dit dessertkøkken, eller blot en ekstra sød tand? Så prøv disse lækre små isdesserter, som smager forrygende, som jeg lavede med min lillesøster forleden dag. Vi havde noget is tilbage fra hendes fødselsdag, så derfor besluttede vi at lave disse lækkerier.

Desserten er meget nem at lave, men kræver dog tålmodighed, da isen skal på frys et par gange.

INGREDIENSER – 6 personer:

1/2 liter vaniljeis

150 g mørk chokolade

4 spsk kokosmel

Lidt hakkede mandler til drys

FREMGANGSMÅDE:

Tag isen ud af fryseren ca. 15 minutter før, du ønsker at starte med desserten.

Beklæd en lille bradepande med bagepapir og smør isen ud herpå, i et jævnt lag. Kom et nyt stykke bagepapir henover og tryk det let ned på isen.

Stil isen i fryseren i mindst 1 time.

Når din is er frosset nok, skal du skære den i små firkanter, som skal tilbage i fryseren i ca. 2 timer.

Når der er 1 time tilbage, til isen skal ud af fryseren, skal du smelte chokoladen i vandbad eller i mikroovnen.

Når chokoladen er smeltet, kommer du kokosmelet heri og vender godt rundt.

Stil chokoladen på køkkenbordet, indtil det skal bruges. Det er vigtigt, at chokoladen er kold, da isen ellers vil smelte.

Når du er klar til at dyppe dine isfirkanter i chokoladen, skal du putte dem hurtigt ned i chokoladen og hurtig op igen. Drys med hakkede mandler, inden at chokoladen bliver kold.

Server isdesserten med det samme, eller stil den tilbage i fryseren, indtil den skal serveres.

TIP: Udskift vaniljeisen med nougatis.

 

img_0610

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelporresuppe