Hurtig pulled-chicken

Fødselsdagslagkage

I går blev min veninde fejret, hvor vi havde lavet denne lækre hindbærlagkage. Lagkagen egner sig super godt, til at blive lavet dagen før. Du skal bare huske at opbevare den på køl.

Bundene er lavet efter Arlas opskrift.

INGREDIENSER – 1 lagkage:

BUNDE – 3 stks:

4 æg

150 g sukker

150 g hvedemel

1 tsk bagepulver

FYLD:

1/2 liter fløde

150 g hindbær

1/2 pakke rutebiler

1 dl flormelis

1/2 dl vand

PYNT:

10-15 hindbær

Sølvkugler

Frysetørret hindbær

FREMGANGSMÅDE:

Start med at lave bundene. Dette gøres ved at piske æg og sukker rigtig godt sammen.

Tilsæt mel og bagepulver igennem en sigte, så det fordeler sig fint i æggemassen.

Fordel dejen i en smurt springform ca. 24 cm og bag den i ca. 30 minutter ved 200 grader.

Når kagen er afkølet, deler du den forsigtigt i 3 lige store bunde. Pas på de ikke knækker.

Kom hindbær og vand i en gryde og kog op, indtil hindbærrene er blevet til mos og lad dem afkøle.

Knus rutebilerne til mindre stykker.

Pisk fløde til blødt skum og kom ca. 1/3 i en anden skål. Heri kommer du rutebilerne og bland godt sammen.

Kom hindbærmosen i en sigte og si kernerne fra. Bland hindbærmosen med det resterende flødeskum og tilsæt flormelisen.

Nu skal du samle lagkagen.

På det nederste lag kommes hindbærskummet og i det mellemste kommes rutebilskummet og afslutningsvis kommer du hindbærskummet på.

Drys med pynt og stil lagkagen kold, indtil den skal serveres.

TIP: Kom en smule appelsinjuice på hver lagkagebund, inden du kommer skum på. Dette gør, at lagkagen vil være ekstra blød.

 

906f7d7b-9c23-43a0-887d-1d220701939e

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurtig pulled-chicken