Fødselsdagslagkage
I går blev min veninde fejret, hvor vi havde lavet denne lækre hindbærlagkage. Lagkagen egner sig super godt, til at blive lavet dagen før. Du skal bare huske at opbevare den på køl.
Bundene er lavet efter Arlas opskrift.
INGREDIENSER – 1 lagkage:
BUNDE – 3 stks:
4 æg
150 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
FYLD:
1/2 liter fløde
150 g hindbær
1/2 pakke rutebiler
1 dl flormelis
1/2 dl vand
PYNT:
10-15 hindbær
Sølvkugler
Frysetørret hindbær
FREMGANGSMÅDE:
Start med at lave bundene. Dette gøres ved at piske æg og sukker rigtig godt sammen.
Tilsæt mel og bagepulver igennem en sigte, så det fordeler sig fint i æggemassen.
Fordel dejen i en smurt springform ca. 24 cm og bag den i ca. 30 minutter ved 200 grader.
Når kagen er afkølet, deler du den forsigtigt i 3 lige store bunde. Pas på de ikke knækker.
Kom hindbær og vand i en gryde og kog op, indtil hindbærrene er blevet til mos og lad dem afkøle.
Knus rutebilerne til mindre stykker.
Pisk fløde til blødt skum og kom ca. 1/3 i en anden skål. Heri kommer du rutebilerne og bland godt sammen.
Kom hindbærmosen i en sigte og si kernerne fra. Bland hindbærmosen med det resterende flødeskum og tilsæt flormelisen.
Nu skal du samle lagkagen.
På det nederste lag kommes hindbærskummet og i det mellemste kommes rutebilskummet og afslutningsvis kommer du hindbærskummet på.
Drys med pynt og stil lagkagen kold, indtil den skal serveres.
TIP: Kom en smule appelsinjuice på hver lagkagebund, inden du kommer skum på. Dette gør, at lagkagen vil være ekstra blød.
Ingen kommentarer endnu